Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 45. Middagskyssen
Teknik Kol på papper
Konstnär David Engzell

Middagskyssen är ett motiv som speglar impulsivitet och begär. Både i motivets mening och utförande. En oplanerad kyss mellan två individer helt obekanta för varandra. Nyfunna, nyfikna och berusade. Ett moment som varar över en natt, som börjar här och slutar i morgon.

Baserat på en autentisk situation då konstnären är närvarande. En kyss mellan en bekant och en okänd kvinna under en middag.
Utförande/teknik: Linjebaserad action painting i kol.

Jag har sedan tidig ålder fascinerats av att skapa med hjälp av snabba och spontana linjer, utan direkt tanke. I många av mina kol-motiv arbetar jag på en undermedveten nivå då jag låter snabba och långa rörelser flöda över motivet snarare än att stanna upp och tänka. Jag jobbar oftast i intensiva sessioner nära verket och låter minnen och visioner styra vad som komma skall snarare än att ha en klar bild av slutresultatet. Det är en form av action painting där linjer och abstrakta former knyts ihop till ett eller flera objekt. På så sätt kan jag låta betraktaren bygga sig en egen uppfattning av motivet och lämna plats för funderingar kring vad många av formerna föreställer.


Född i Västerås 1981. Bor i Stockholm.
Hemsida: davidengzell.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs