Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 7. Au 79
Teknik Blandteknik
Konstnär Fredrik Andersson

Med alkemi som utgångspunkt inför möbelmässan 2013 gjorde jag ett bord inspirerat av alkemisternas försök att framställa guld av oädla metaller. Jag använde mig av ett förbrukat material till att göra något vackert och funktionellt. För att kunna göra ett bord har jag använt mig av skateboards som nått slutet av sin livscykel. Genom att bearbeta materialet och att sätta ihop det till en vackert mönstrad bordsskiva har jag både förädlat ett material och gett det nytt liv.

Då jag sedan tidigare är utbildad möbelsnickare ville jag kombinera traditionellt hantverk med stilren formgivning och använda mig av ett oväntat material. Jag inspirerades av hantverksmetoder som intarsia och parkettläggning. Utmaningen att använda sig av utslitna skateboards och att bearbeta materialet såg jag som en typ av förädlingsprocess. Likt försöken att framställa guld genom att smälta ner olika metaller och genom att hitta den perfekta kombinationen lyckas framställa guld.

Född 1986 i Malmö, bosatt i Söderhamn.
E-post: huovinenart@gmail.com
Hemsida: https://huovinenart.wordpress.com/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs