Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 52. Naturens teckenspråk I
Teknik Akvarell
Konstnär A. Gunilla Ferm

Min inspiration hämtar jag ofta från naturen som i dessa bilder. Jag går gärna nära för att i småskalighet utveckla ett nytt landskap eller ett mönster som kan tolkas på nya oanade sätt. Jag tycker om att bli överraskad och då är akvarellen som medium perfekt, i synnerhet den nya akvarelltekniken med mycket vatten och flödande färg. Här har jag arbetat med franska papper, 640 gr., engelska akvarellfärger och penslar i olika storlekar. 

De här bilderna kom till under en vandring vid Mälaren. Att plötsligt se något och bli berörd, att försöka fånga den känslan och fästa upplevelsen på papper och att sedan vidareutveckla den bilden, att få den att leva och gå sin egen väg. Det är ett äventyr.
Jag utforskar gärna Mälarlandskapet med sitt varierande utbud av våtmarker, laguner av vass, klippor och bergformationer, ädellövskogar, hagmarker och mossklädda stenblock.
Naturen och naturens skiftningar har alltid påverkat mig. Som nu här, nära Mälaren eller under min uppväxt i Roslagen.

Akvarellen har blivit mitt favorituttrycksmedel. Jag återkommer alltid till den efter att ha arbetat i andra material. Akvarellen med sin sensibilitet och lyhördhet känns för mig befriande.

Född i Norrtälje 1941 och uppväxt i Roslagen, nu bosatt och verksam i Västerås.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs