Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 8. Posture
Teknik Färgad textil, trä, resårsnodd, boll
Konstnär Heléne Andersson

I mitt arbete relaterar jag till kroppen, dels som en plats att vara i och bära med sig men också som kommunikatör och aktör i att formulera och definiera något. För mig är kroppen ett verktyg och material som kan bygga och förverkliga visioner med hjälp av dess kraft och energi, på gott och på ont. Den innesluter också en annan värld, en inre sfär som bär på sin egen logik, lyder under andra fysiska lagar och därmed bygger en helt annan realitet än den utanför.
Mitt arbete är en undersökande process där jag tittar närmare på de transaktioner som sker, och skavet eller konflikt som kan uppstå i övergången. Det är en pågående konversation genom material och arbetsprocess, objekten är fragment av något som försöker formuleras eller förstås. Jag har min bas inom textil och arbetar i ett utvidgat textilt fält.

I verket “Posture” ser vi linjernas relation till varandra, att anta en position eller ett perspektiv. Färgen kryper uppför linjen och sprider sig i materialet, färgkroppen skapar en koncentration, en massa. Händelse. Stillhet. Avbrott/öppning. Tyngden håller bandet rakt och precist, den bestämda, hårda träbiten sitter i vinkel mot den plana väggytan.

 

Född 1981 i Sandviken. Verksam i Stockholm.
E-post: helene.andersson@gmail.com

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs