Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 69. Klot no. 17
Teknik Blandteknik
Konstnär Inga Grimm

Jag gillar ordet KLOT. I mitt hemland finns inget uttryck för ett tredimensionellt runt föremål som lika bra kan beskriva såväl något gigantiskt stort som en planet eller något så litet som exempelvis ett dammkorn. Även på engelska finns bara uttryck som ball, bowl, orb eller globe där man genast får en viss bild i huvudet och en ungefärlig föreställning om dess storlek. Ett KLOT kan vara allt som är runt och tredimensionellt.
Jag föddes i den lilla staden Tübingen som ligger i södra Tyskland. Redan som barn ägnade jag nästan all min tid åt att skapa mina egna världar, stora som små, antingen målade eller skrivande på papper, formade i lera, byggda i skogen eller bara i fantasin.
Och egentligen har jag aldrig slutat med det. Mikrokosmer och makrokosmer fascinerar mig helt enkelt. Det som sker i det lilla sker även i det stora.
De här kloten tillverkar jag av bland annat plastleksaker, små keramikskulpturer, naturmaterial, delar av datorer och allt jag hittar som har den form eller struktur jag behöver.

Född 1969, bor och arbetar i Holmsjö, Blekinge och Gullabo, Småland.
E-post: ingagrimm@hotmail.com
Hemsida: www.ingagrimm.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs