Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 198. Två delar
Teknik Blyerts
Konstnär Ingela Sand Arenander

Jag har tecknat halva hundkroppar. Jag drömde en natt om hundar som sprang omkring i en glänta i skogen. De var kapade itu. Jag blev förvånad över hur väl de kunde föra sig med sina halva kroppar, det var inget problematiskt med det, de stod och gick och sprang som vilka normala och hela hundar som helst.
De där halva hundarna har sedan följt mig. Jag ser dem lite varstans, oftast när jag springer i skogen.

Andra hundar som följt mig tidigare i livet är Ingens hundar av Staffan Hallström. En av hans hundmålningar har jag sett många gånger på Länsmuseet i Gävle under min uppväxt. Jag tänkte inte medvetet på dem när jag tecknade, utan förstod först senare att mina bilder kanske blivit en parafras på Hallströms hundar.

Jag trodde inte att man kunde fortsätta framåt som en halv kropp, jag trodde det var omöjligt att leva som en halv bakkropp, jag menar - vad tänker man då?
Man kanske inte tänker alls. Man far väl runt, som en icke tänkande del av sig själv. Den andra halvan funderar över sin rumphuggna tillvaro, och undrar om det går att passa ihop bitarna igen. Eller, ska man fortsätta leva som en avknoppad del av ett helare jag? Man söker sig till andra stympade kroppar och ser på hur de hanterar det.


Född 1973 i Gävle, bor i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs