Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 85. Merge 1.1
Teknik Glas
Konstnär Per Ingvad

I mitt liv söker jag efter samarbeten som växer och blommar. Jag har förenat två material som har exceptionell samverkan att expandera och krympa vid extrem hetta. Tillsammans bevarar de och lyfter fram materialens inneboende och primära egenskaper.

Merge är en samling glasbehållare som munblåsts inuti formar av återvunna kopparrör. När glaset är flytande blåses det upp i kopparformarna som omfamnar den heta glasmassan. Jag vill visa på ett tydligt sätt hur objekten tar form genom materialens samverkan och egenskaper. Genom detta önskar jag att skapa kompetens hos betraktaren.

Utgångspunkten för Merge skapades för Slöjdprovning (maj 2014). Detta event skedde på kultur- och matgallerian Kulturväven i Umeå. Vid detta event skapades inte bara en plattform för matproducenter och konstnärer att presentera sin verk men också ett sätt för betraktaren att känna sig välkomnad och deltagande.

Tillverkning av Merge har skett i samarbete med glasblåsare Eino Mäkelä.

Född 1983, bosatt i Järna.
E-post: info@peringvad.se
Hemsida: www.peringvad.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs