Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 154. Deep Space
Teknik Olja på mdf
Konstnär Jonas Malmberg

De två målningarna Deep Space och Deep Space II kan läsas var och en för sig eller som en helhet. Min utgångspunkt är hoppet som ryms i en inre horisont och hur skört det är. Jag är fascinerad av rummets/världsrummets psykologi, hur dess dynamik speglar våra drömmar och våra outtalade fantasier. Föremål kan kommunicera våra mål om vilka vi vill vara. Det vi inte förmår att föreställa oss, kan vi heller inte se.

Jag ser rymden som en projektionsyta för människans fantasi om andra världar och hopp om att finna liv i ett oändligt universum; ett himmelrike skrämmande men ändå konkret. Resan genom universum, till skillnad från i fantasin, har definitivt en gräns. Gränsen beror inte på att vår teknik ännu är för outvecklad. Det är naturlagarna som styr förutsättningarna för våra rymdresor utan att ta hänsyn till våra drömmar och önskemål. Universum är inte byggt i mänsklig skala, vår fysik räcker inte till.

”I wanted to be a spaceman
That's what I wanted to be
But now that I am a spaceman
Nobody cares about me.”
Harry Nilsson - Spaceman


Född 1987 i Linköping. Lunnevads folkhögskola Bild och Form. 2008–2010. Kunst- og Designhögskolen i Bergen, Bachelorprogrammet i Fri Kunst 2012–2015 (examen i vår).

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs