Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 67. Cocoon
Teknik Filtad ull, furu, muninga
Konstnär Julia Gamborg Nielsen

Julia Gamborg Nielsen är en designer utbildad vid Carl Malmsten Furniture Studies, som skapar skulpturala möbler med influenser från den animaliska världen. Hon har ställt ut i Milano, New York och Stockholm.

Julias uppväxt i Afrika och Asien har präglat hennes uppskattning för organisk ornamentik, strukturer och upprepningar. "Kult och kroppslighet blandas med barock och brutalitet, djärva sätt att blanda material och foga samman dem till något nytt. Det är varierat och initierat, med en materialbehandling balanserande på anständighetens gräns."(Kaleido) 

Hon tycker att standardiseringen av dagens objekt har skalat bort mycket av den väsentliga information som objekten besitter och vill låta materialens originalitet tala. Julia vill skapa en dialog kring ursprung, hållbarhet och ifrågasättandet av normer.
Hon arbetar med hantverkare där kvalitet, hantverk, detaljrikedom och materialmöten är centrala. Hon vill belysa vår relation till det "naturliga" och vårt behov av att tämja naturen och sudda bort dess ursprung.

Stolen "Cocoon" från "The Plated Series" 2013, togs fram i samarbete med tapetseraren Elin Rovin där plisseringstekniken utvecklades.
Skåpet "The Cabinet", 2012, härstammar från "The Evolution Series".


Född 1980, bor i Stockholm.
E-post: nielsen.julia@gmail.com
Hemsida: juliagamborgnielsen.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs