Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 40. Halvdagern
Teknik Akryl
Konstnär Katarina Ekelund

Det är en euforisk känsla att stå framför en tom duk och tänka att nu är allting möjligt, inga begränsningar finns. Min bästa målning hittills ska bli till. Så är alltid ingången.
Jag har en tanke om hur målningen ska se ut, resultatet brukar aldrig bli så utan någonstans halvvägs börjar själva målningen påverka och jag får följa med vad som händer.

Halvdagern började som en mörk målning i grönt och svart, sedan bruna stammar och på det fläckar av olika gröna nyanser. Det kändes alldeles för trist och blå bollar kom ovanpå. Så målade jag vita manetliknande varelser, blev trött på allt, hällde ljusare färger över och ett landskap började växa fram. Målningen var nästan färdig men jag kände att det var något som fattades, en tyngd ett hot ett mörker måste finnas så jag tog aska ur spisen och målade molnet och nu är jag nöjd. Klar.

För mig är penselskriften och hur färgen sitter på duken väldigt viktigt, allt ska ske med spontanitet och energi. Jag vill förmedla en kraft och få betraktaren att känna sig närvarande i måleriprocessen. Att få någon att stanna upp och drömma sig bort eller in i färgen.

Född 1966, bor i Arslätt utanför Hunnebostrand.
Hemsida: www.ateljearslatt.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs