Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 202. Allt var annorlunda som barn
Teknik Akryl, sprayfärg och maskeringstejp på duk
Konstnär Kim Sandin

Jag målar med hjälp av slumpen, med att låta den avgöra slutresultatet. På så sätt kan jag inte ”se” hur jag vill ha det i förväg, jag vet att färgerna fungerar tillsammans, men linjerna och lagren gör att slutresultatet inte blir förutsägbart. Det finns en spänning och en nyfikenhet under hela processen. Jag kallar det ”strukturerad slump”. För mig är det oförutsägbara ett driv.

Verket "Allt var annorlunda som barn" kom till en dag då jag satt och funderade kring tiden på dagis. Problemen som fanns var om man skulle få en av de nya cyklarna på rasten. När man fick frågan om vad man skulle bli när man blev stor, blev svaret det ena eller andra, utan en aning om vilken utbildning som står bakom, man bara blev det. Tankesättet är helt annorlunda hos barn, vilket jag finner fascinerande. Det vill jag väcka hos betraktaren, att inte vara helt vuxen och cyniskt tråkig!

Född 1990, bosatt i Nacka.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs