Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 209. Summer
Teknik Akryl
Konstnär Lasse Skarbövik

Jag jobbar med bilder till tidningar, utsmyckningar, utställningar samt mönster till textilkollektioner. Jag jobbar mest internationellt, främst med USA, England och våra skandinaviska grannländer.

"Sommar" är målad med vattenbaserad färg på masonitskiva. storlek ca 130 x 130 cm. De flesta av mina bilder är enkla stiliserade figurer. Få färger och enkla former, inspirerad av figurativ stilisering och street art. Mycket av processen handlar om att förenkla, ta bort former så att det bara är dom elementära kvar. Denna bild blev till under sommaren och som de flesta av mina bilder så växte den fram från en form utan någon speciell baktanke. Det ena blir det andra och en historia växer fram… som här då en figur växer genom ett träd och blir ett med naturen.

Född 1966 i Norge, men bosatt i Stockholm sen jag studerade Illustration och design på RMI Berghs school of communication.
Hemsida: www.lasseskarbovik.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs