Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 98. Human Touch #2
Teknik Lambdaprint på forexskiva
Konstnär Leena Jokela

Human Touch är ett projekt om skog, träd och landskap i förändring.
Jag är uppvuxen vid Norrlandskusten, i en liten ort utanför Umeå. Samhället domineras av en pappersmassafabrik. Vi bodde så nära att jag såg den från mitt barnrumsfönster. Som barn lekte vi på timmerbrötarna i älven, såg lastbilarna och truckarna med timmer och massabalar åka fram och tillbaka. Samtidigt har jag lekt i skogen, byggt kojor och plockat bär. Skogen och träden är på många sätt en del av min uppväxt.
I projektet har jag valt att fotografera landskap som har en tydlig påverkan av människor. Jag vill berätta om en kamp som pågår, där människor formar landskapet, men där naturen med tiden återtar det.
De två fotografier som visas på Vårsalongen 2015 är tagna vid två olika trädplanteringar. En granplantering i Härjedalsfjällen och en björkplanering i Mälardalen.

Född 1963, verksam i Hägersten.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs