Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 19. Nuet är mitt. Jag är fri.
Teknik Blyerts
Konstnär Lisa Billvik Norén

I mitt konstnärliga arbete behandlar jag frågor som rör förändringar, tid och närvaro i oss själva. Naturen förändras på grund av mänsklig påverkan och tiden sätter sina spår. Vi är alla en del av naturen och förändringar sker både i vår omgivning, i våra kroppar och i våra sinnen.

Vår relation till naturen och vårt ursprung är ofta närvarande i mina bilder. Frågeställningarna tar ett subtilt uttryck. Jag använder gärna människokroppen för att visa rörelser och händelser i vilka någon är på väg någonstans, ett kort utdrag ur tiden. Ibland visas endast delar av kroppen och känslan av rörelsen får fortsätta utanför pappret.

I mina blyertsteckningar låter jag bilderna ta form under arbetets gång, både innehållsmässigt och i sitt format. Genom att foga ihop pappersark efter hand får teckningarna växa åt olika håll, inte sällan till stora bilder. Den här teckningen är dock tecknad på ett ark.

När jag tecknar är jag inte en del av tid och förändring. Jag känner mig ung som ett barn och tidlös. Det enda som existerar är nuet. Som alltid.

Nuet är mitt. Jag är fri.

Jag har en examen i modedesign från Beckmans Designhögskola och arbetar med modedesign, illustration och med min konstnärliga verksamhet. Född 1980, bosatt och verksam i Stockholm och representerad av Art Norr i San Francisco.
E-post: mail@lisanoren.se
Hemsida: www.lisanoren.se

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs