Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 159. Frukost
Teknik Handtuftad matta
Konstnär Maja Michaelsdotter Eriksson

Jag jobbar ofta med kroppen och ämnen relaterade till kroppen.
Mina arbeten börjar ofta med att jag har en stark vision, figurativ eller en känsla, sedan strävar jag tillsammans med olika material mot det uttryck jag letar efter. Ibland hjälper materialen mig mest att genomföra min idé och ibland hittar jag uttryck i materialen som förtydligar eller förskjuter det som jag vill kommunicera. 

Det står en tallrik med mat på golvet, den är 1,5 meter bred och gjord av garn. Då jag jobbar med visuell kommunikation vill jag inte skriva mycket mer om verket jag ställer ut, utan ge betraktaren en chans till egen reflektion.
Med det sagt är jag positivt inställd till kommentarer och åsikter och diskuterar gärna mina verk med betraktare.

Jag föddes år 1985 i Lund och är uppvuxen i Lund och Malmö. För närvarande bor jag i Göteborg och läser tredje året på Kandidatutbildningen i Textilkonst på HDK-Högskolan för Design och Konsthantverk.
Hemsida: http://cargocollective.com/hundkatthastbaver

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs