Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 230. Kom ut ur garderoben Putin.
Teknik Installation, blandteknik
Konstnär Mälle Zeilon Lagerkvist

Jag har gått på Lunnevads folkhögskola, Bild och form två år samt ett år på Virginska konstskolan, inriktning keramik. Men jag tillhör nog den sortens människa som iakttar, upplever och lär i ”livets hårda skola”.
Hade nog tänkt bli keramiker när jag blir stor men det visade sig att jag blir uttråkad av att slentrianmässigt sitta och tillverka samma produkt om och om igen. Jag är mer intresserad av att prova på vad som händer om man gör si eller så. Utforska hur långt man kan gå åt ena eller andra hållet. Prova för mig nya materiel och ägna mig åt problemlösningar om hur jag ska nå det resultat jag är ute efter. Det föds ständigt nya idéer och jag fångar så många jag någonsin orkar och hinner.
Jobbar oftast tredimensionellt. Ull är ett av de materiel jag gärna använder.
Jag tycker också mycket om att fotografera.
Inspirationen kan komma från precis vilket håll som helst. Saker jag ser och upplever men även känslor, vilket var fallet med ”Kom ut ur garderoben Putin”. Jag såg på nyheterna att Putin plötsligt stoppade barnadoptionerna till Sverige. Detta gjorde han p.g.a. Sverige är ett så gayliberalt land!
Jag kände för de inblandade barnen och paren.
Funderade över hur en människa/makthavare kan tycka sig ha så mycket makt att han kan bestämma över kärleken. Vem skulle (bortsett från personen själv) kunna avgöra vilken partner som passar? Vem skulle kunna bestämma över kärleken?
Så kom ”garderoben” till.
Jag tänker mig att garderobsdörren en gång varit målad som Sovjetunionens flagga. Dörren målades naturligtvis om i samband med att Sovjet blev Ryssland. Det flitiga användandet av innehållet i garderoben har dock gjort att det uppstått ett visst slitage.
Innehållet i garderoben är sex stycken stickade och stärkta kondomer i Prideflaggans färger.
Inne i garderoben står det ”KÄRLEK” , ”ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE” och ”LIBERTY”.


Född 1967 och uppvuxen i Småland, strax utanför Vimmerby. Bor nu några mil norr om Uppsala.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs