Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 31. Minne I
Teknik Äggoljetempera på duk
Konstnär Mårten Edman

Smarta telefoner och internet har blivit var och ens externa minne och du kan när som helst googla vad som helst. Du behöver inte hålla något i minnet längre, eller som Hamlet säger det: within the book and volume of my brain

En bok är ett externt minne med sökbara uppgifter via titel, index, kapitel, sidnummer och ibland, som med Shakespeares dramatik, radnummer.

Det finns många visuella hjälpmedel till stöd för minnet och tanken: tecken symboler ideogram siffror bokstäver stenografi piktogram… Minnet självt är en konstruktion.

Varje gång du drar dig till minnes en händelse du varit med om ändrar du omedvetet det återkallade en aning och det lämnar i dig ett nydanat minne av händelsen som du ändå tror är samma oförändrade minnesbild.

Vi lägger saker på minnet utan att tänka på hur det går till. Minnen kan väckas av en smak, ett ljud, en lukt, en kyla eller en vind. Minnen kan komma till dig som oklara bilder vilka med dina ansträngningar tar form och blir tydliga.


Född 1969, bor i Stockholm.
Hemsida: www.teckningar.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs