Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 108. Fredagsmys, räkor
Teknik Gips och paraffin
Konstnär Memona Khamara

”Fredagsmys, räkor” grundar sig i min rädsla för döden. Genom arbetet med verket har olika filosofiska inriktningar undersökts i fråga om hur vi alla förhåller oss till vetskapen om att vi en dag ska dö. Ett förhållningssätt är förnekelse.
Vi förnekar och skrämmer iväg döden med vardagsrutiner för att försvara vår existens och koncentrerar oss på att bygga upp vår tillvaro kring fantasier av hur ett liv bör vara. Skapandet av rutiner, saker vi värdesätter och idoler vi ser upp till är olika sätt att hålla sinnet upptaget från att tänka på vår egentliga situation och öde.
”Fredagsmys, räkor” är en fysisk manifestation av denna rutinbaserade förnekelse av döden, hur vi ser att vitt vin och räkor varje fredag och tacos på lördagar, gör att vi känner oss levande och långt ifrån döden.


Född 1981, bosatt i Stockholm.
E-post: memonak@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs