Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 164. Kan du se den gula kiosken?
Teknik Akryl på linne
Konstnär Nils Tore Nilsson

Det finns, vad jag kan se, inga dolda konturer av kiosker eller cyklar att upptäcka i varken Den gula kiosken eller Den blåa Crescenten. Däremot är några av färgfältens nyanser på pricken.

I kvarteret jag växte upp fanns två kiosker: den gröna kiosken och den gula kiosken. Den gröna kiosken var ett mycket enkelt masonitskjul - stort som ett tombolastånd i en mindre folkpark. Den revs någon gång på tidigt sextiotal. Den gula kiosken var av modernt snitt med plåtjalousie som kunde rullas ner framför luckfönstret, fin läskkyl och platser för löpsedlar. Den klarade sej till mitten av sjuttiotalet.

Den ljusblåa Crescent nittontumscykeln var min första nya cykel - den dök upp efter att den gröna kiosken var borta men medan den gula kiosken var kvar.


Född 1956 i Malmö. Bor och arbetar i Årsta och på Skeppsholmen.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs