Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 175. Sanningssjön 1
Teknik Olja
Konstnär Peggy Palmstedt

De här två målningarnas utgångspunkt är en färg och dess namn, ”Scarlett Lake”. Jag började pröva färgen på några gamla, för tillfället kasserade målningar. Former dök upp ifrån djupare lager. En ”omöjlig växt” - en växt som egentligen inte kan fungera. Kronan är alldeles för tung och stjälken för tunn, den kan inte riktigt bära upp sig själv. Den kan bara stå upprätt om den spetsas eller nålas fast. Tänkte på ett fält av tavlor i den röda färgen med små förskjutningar i ”växternas” positioner. Men först prövade jag dess motsats, grön. För mig beskriver färgerna ett förlopp eller ett förhållande, i sig själva och till varandra. Först den röda och sedan den gröna eller tvärtom. Den egna sanningens förlopp?

Född 1965, bosatt i Norrköping.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs