Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 179. Helags
Teknik Olja
Konstnär Pelle Perlefelt

Motivet är taget från en fjällvandring som jag gjorde med min far och farbror för många år sedan.
Jag minns hur vi den här dagen slagit upp våra tält vid Helags fjällstation, det blåste hårda vindar som tryckte ned tältdukarna mot marken. Vi bestämde oss i alla fall att göra ett försök att ta oss upp via glaciären där det var läsida. Vägen upp var den stenigaste och ojämnaste stigning jag gjort, där växte ingenting, inga träd eller buskar, där fanns bara stenblock och snö.
Väl uppe möttes vi av isande vindbyar, en nerisad toppmarkering och ännu mer sten. Det såg ut som om det bara hade blåst från ett håll i flera tusen år, istappar pekade vågrätt ut mot oss. Det var en fantastisk känsla att vara där uppe i detta kalla mjölkvita och hårda landskap. Det var som om det var där allting började, i ingenting.
Både min far och min farbror har gått bort nu, det är kanske där de är, i det mjölkvita ingenting, bara som tanke, en känsla, en varm känsla.

I de verk jag arbetar med utgår jag från platser och miljöer som jag själv befunnit mig i. Utifrån de platserna bygger jag sedan serier av målningar och skulpturer som bildar delar ur min historia. De fungerar som pusselbitar i en helhet där jag synliggör bit för bit.

Jag är född i Linköping 1966 och bosatt i Stockholm sedan 1993.
På hemsidan www.pelleperlefelt.com finns fler verk och information av och om mig.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs