Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 55. Oförstörd
Teknik Olja på duk
Konstnär Richard Fors

De senaste åren har jag arbetat med barn som har mycket svåra diagnoser. Det har blivit många möten med drabbade barn och familjer och jag har haft förmånen att följa deras livsöden. Det har påverkat mig som människa oerhört mycket. Jag har sett mycket sorg men också så mycket glädje, vilket givit mig perspektiv på livet och vad som verkligen betyder något.

Genom alla dessa möten kände jag ett starkt behov att via konsten uttrycka den enorma glädje som finns hos barn. Det är ett sätt för mig att skapa en motvikt till det jag möter i mitt arbete.

Titeln "Oförstörd" kommer av att barn ofta ser världen på andra sätt än vi vuxna och har ännu inte blivit påverkade av krav, ångest och annat som vi skapar senare i livet. Tavlan symboliserar glädje och hopp och ska förhoppningsvis ge betraktaren en tro på mänskligheten samt väcka den barnsliga glädje som jag tror de flesta av oss fortfarande har inom oss.

Motiv som är målade på grövre underlag som tränger igenom i motivet har alltid intresserat mig. Tavlan är målad med en grundstruktur av vit färg som kan skönjas genom motivet. Det ska ge en känsla av att tavlan skulle kunna vara målad på en grovt målad vägg. 


Född 1974, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs