Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 103. Diskborsting
Teknik Diskborstar, buntband och stålband
Konstnär Roswitha Jonsson

I min kreativa verksamhet har jag de senaste åren ibland använt mig av vardagliga köksredskap av plast. Överraskningen blir stor när man upptäcker välkända föremål i ett helt nytt sammanhang. Det blir en härlig kombination, som lockar fram mycken glädje och skratt, både hos stora och små barn.

Jag har ibland gestaltat symboler som förknippas med landskapet Dalarna. Kurbits blev gjord av krattor. Majstänger har gjorts med torkvindor som stomme och klätts med diskborstar, slevar, kåsör, vispar, dammvippor, pom-pom, hundbajspåsar, tyll, buntband, klädnypor, plastband, toaborstar, vindsnurror m.m. Att maja betyder ju att pynta och pryda.

Denna gång har jag valt att arbeta med svarta diskborstar och buntband. Jag kallar skapelsen ”Diskborsting”. Min man säger att det är en palolomask. Det är en havsborstmask i Söderhavet, som svärmar på natten vid sista månkvarteret i oktober-november. Då snörs bakkroppen av och svärmar ensam. Men detta är hans tankar kring verket.

Född 1946, bosatt i Ludvika.
E-post: roswitha.jonsson@gmail.com
Hemsida: www.gisa-roswitha.blogspot.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs