Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 150. Utan titel V
Teknik Värmefixerad polyester, handbroderi, bomull
Konstnär Sarah Vajira Lindström

Sarah Vajira Lindström vill utforska förhållandet vi har till naturen runt oss och motsättningen mellan den kultiverade och den vilda naturen. Utgångspunkten till serien Unidentified Objects har varit hennes egen besatthet av att samla på sig ting från naturen.Verket avslöjar en naturromantikers längtan efter att utforska och upptäcka, välja ut delar av naturen och ta den med hem, för att därefter organisera och arrangera den på nytt.

På Liljevalchs vårsalong visas fem objekt från serien Unidentified Objects (som i sin helhet består av en samling på ca 100 små oidentifierbara objekt). Objekten kan likna något man kan ha hittat ute i skogen eller i havet, men är istället tillverkade och bestående av syntetiska eller framställda material, formade för hand. De är naturtrogna kopior av fiktiva, icke-existerande organismer.

Unidentified Objects är en samling av experiment med olika tekniker och material där konstnären har arbetat med knyttekniker, värmefixering, broderi, smältning och bränning av material som textil, plast och gummi.
Önskan är att väcka nyfikenhet och att skapa en upplevelse som kan påminna om ett möte med naturen; ett besök i ett naturhistoriskt arkiv, ett mikrobiologiskt laboratorium, eller en upptäcktsfärd i skogen.

Född 1981, uppvuxen i Norrköping och utbildad vid Royal College of Art (MA) och Central Saint Martins (BA) i London. Bosatt och verksam i Norge.
Hemsida: www.sarahlindstrom.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs