Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 13. Fragile
Teknik Betong
Konstnär Simon Anund

Fragile
En visuell studie i begreppen vikt/volym samt hållbart/ömtåligt. Verket består av 430 unika skulpturer av betong, gjutna i förbrukat förpackningsmaterial av EPS (Expandable Polly Styrene som i folkmun brukar kallas frigolit).

De 430 skulpturerna bildar en fiktiv stad i skala 1:300 som motsvarar Europas årsproduktion av förpackningsmaterial av EPS räknat i volym. Om du som åskådare skulle befinna dig i modellstaden skulle du inte vara längre än 6 mm.

Trots den stora produktionsomfattningen är Europa en liten producent av EPS. I Asien producera årligen 4 gånger så mycket. Siffrorna är från 2010 då projektet Fragile hade sin början.


Född och uppvuxen i Linköping, bosatt i Stockholm sedan 1999. Konstnär samt lärare vid Konstfack på Institutionen för Inredningsarkitektur och Möbeldesign
För mer info kontakta mig på simon.anund@konstfack.se


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs