Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 187. Pump Lines Red & Blue
Teknik Akryl
Konstnär Simon Peterson

Målet med mitt konstnärskap är att skapa de vackraste målningarna. Vackra i dekorativ mening och vackra i ett större livsbejakande perspektiv, målningar som skapar en inspirerande och lustfylld känsla. När jag börjar med en målning är slutmålet en känsla.

Verket har skapats under en lång tidsperiod med varierande arbetsintensitet. Den är gjord i akryl. Färgkombinationer och nyanser är en huvudfråga och bestäms ganska tidigt. Processen är stegvis och vad nästa steg blir bestäms inte förrän föregående är färdigt. Det är starka kontraster, mycket olika former och färger men slutresultatet är ändå harmoniskt i min mening. 

En förutsättning för att en målning ska bli bra är att utveckla en nära relation till verket under arbetets gång och det får ta den tid det tar. Det är viktigt för mig att man intuitivt kan ta till sig konst, men det är positivt om det krävs viss ansträngning från betraktaren, vilket skapar en större upplevelse. För att kunna uppskatta verket fullt ut är det bra att närmare bekanta sig med det, gärna under en längre tid. 

Det vanligaste frågan jag får är hur lång tid det tog att göra målningen. Det går inte riktigt att svara på. Tiden mellan varje tillfälle är dessutom en viktig del av processen. Det bästa svaret är antagligen att det har tagit hela mitt liv. 

Född 1985, uppväxt i Katrineholm och Strängnäs, bosatt i Hägersten.
E-post: a.r.simon.peterson@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs