Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 14. Spegling
Teknik Tusch, akryl
Konstnär Siv Appelqvist

Självlärd. Jag har alltid varit intresserad av konst och bilder. Jag var gift med en konstnär i sextio år. Vi såg mycket konst tillsammans och det blev många diskussioner om konst. Efter pensionen började jag själv rita och måla lite.
I samband med min makes bortgång 2007 började jag att måla mer. Det var läkande under en tung period och jag har sedan fortsatt att måla och rita. Det ger mig stor stimulans och tillfredsställelse. 

Inspiration och idéer får jag från omgivningen. Det räcker att se sig omkring i den lilla och den stora världen. Motiven växer fram under arbetets gång och jag blir påverkade av det som händer och sker runtomkring mig.
Tavlan "Resan" kanske visar vad jag upplever med köpcentrum, vägar, bostäder, parkering, spa, restaurang, teater, konsthall, skola och begravningsplats. Allt i ett…eller?


Född 1925, bosatt i Lund.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs