Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 59. Utan titel II
Teknik Olja på pannå
Konstnär Thomas Franzén

Bildmaterialet är en samling osorterade skisser, oavslutade utkast och solkiga linjer som finns att hitta i två slitna 20 år gamla skissböcker. Innehållet i skissböckerna är begränsat.
Jag har under en längre tid sett skissböckerna som en förutsättning för mina bilder och som jag ständigt återvänder till. Från ganska obegripliga linjer och figurer försöker jag göra bilder.
Jag har ett långsamt arbetssätt. Ibland använder jag arkitektfilm för överföringar, ofullbordade figurer kan växa till en helhet med hjälp av tillägg eller förflyttningar. Eftersom bildens utseende från början inte är fastställt så är rena tillfälligheter ibland avgörande.

Bilderna kopplar jag ihop med ett rum ur det förflutna, rummets utseende har jag förmodligen ett mycket tillrättalagt minne av men betydelsen av det växer.
Kanske betraktar jag intrycken från rummet som jag egentligen bara passerade igenom för att gå in i ett annat rum som ett slags berättelse om en estetik som jag märkligt nog nu långt efteråt reflekterar över.  
Som jag tänker skulle bilderna jag gör nu kunnat hänga i detta rum.


Född 1950, bosatt i Ör.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs