Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 107. Uggla
Teknik Objekt av vikta fotografier
Konstnär Thomas Karlsson

Den lilla skulpturen ser jag som en fortsättning på mitt skulpturprojekt som jag hade med på Vårsalongen 2014. Då var det ett helt gäng fåglar gjorda av ölburkar, denna gång är det blott en, en liten solitär  – och kanske det minsta verket på Vårsalongen. 

Själva skulpturen utgår från ett möte med en sparvuggla i Bohuslän – en uggla som satt där såsom en liten människa på sin gren och tittade på mig. Genom att vika ett fotografi av mig själv har jag lyckats transformera ugglan till mig själv dvs. det är jag, med en halsduk runt halsen, som sitter på en pinne och vickar på huvudet till vårsalongspubliken. Jag tycker själv att den blev bra – och jag hoppas att andra skall roas av detta inkarnerade objekt.


Född 1964, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs