Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 39. Akrylspole
Teknik 100 % akrylfärg, spännband
Konstnär Tim Ekberg

Hej! : )
Lek och humor är två viktiga ingredienser i min konst. Jag har ett direkt och fysiskt förhållningssätt till arbetet, och jag upplever att själva processen därigenom får en stark närvaro i slutresultatet. Jag hoppas kunna locka betraktaren till leklust och provocerar gärna fram skratt, men inte utan att samtidigt betona ett allvar.

Konstverket Akrylspole är en transformation av ett annat, tidigare konstverk. Jag har, enkelt uttryckt, snittat upp och rullat ihop mitt examensarbete från Kunstakademiet i Trondheim. För mig ger tvärsnittet en inblick i tiden under dess gradvisa tillkomst, på samma vis som när man gräver sig ner i jorden och dess olika lager uppenbarar sig. Det blir en slags geologi eller arkeologi i den konstnärliga processen.
Jag upplever också att verket utstrålar en ambivalens, tankarna förs både till en rivningskula, och en jojo på en och samma gång. Det är en lek med balans och gravitation som grundar sig i en barndomsfantasi om hur det vore om gravitationen på ett ögonblick vände, så att allt och alla föll ut i rymden.

Född 1987. Uppvuxen i Dalarna. Läser master i kunst på Kunst- og designhøgskolen i Bergen.
Hemsida: timekberg.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs