Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 27. Hill Castle Apartment Hotel
Teknik Tusch och krita på papper
Konstnär Tomas Conradi

Mina fyra teckningar på Vårsalongen avbildar takskyltar i Kalifornien – San Francisco och Oakland – som är från 20- och 30-talen, men som sitter uppe än idag. Skyltkonstruktionerna består egentligen mer av byggnadsbalkar än av bokstäver. Konstruktionerna bildar grafiska mönster, som bidrar till helhetsupplevelsen av skyltarna på ett mycket intressant sätt.

Skyltarna är mycket gedigna byggnadsverk i sig själva – som om dess ägare ville visa upp något som de trodde skulle vara där för evigt – som moderna monument. De sträcker sig från taken där de sitter upp mot skyn, för att med stort självförtroende ropa ut sin plats. De är väldigt tidstypiska från en epok i USA:s historia, ”the roaring twenties”, som hade stor framtidstro.

Hill Castle Apartment Hotel är en stor lägenhetshotellsbyggnad från 1920-talet i art deco-stil i centrala Oakland. The Palace är San Franciscos motsvarighet till Grand Hotel. Grand Lake Theatre är en klassisk biograf och teater i Oakland från 1926. Ellis Brooks Chevrolet var en klassisk stor bilhall i centrala San Francisco, som stängde 2009.

Teckningarna är en del av ett projekt som består av ett femtontal verk.

Född 1970 i Danderyd, verksam i Stockholm.
E-post: tomas.conradi@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs