Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 113. Affective Seasons 5
Teknik Tusch på papper
Konstnär Tove Krabo

Dessa verk – del av en omfattande serie (ca 50 bilder) – går under arbetsnamnet Affective Seasons. Jag utgår mest från pressbilder från nätet. Koloriten är aldrig trogen naturen. Delvis på grund av att jag har en svartvit printer. Att de blivit som de blivit är en kombination av inre och yttre omständigheter. 

Pragmatikern i mig: Jag arbetar i köket vid fönstret från vilket jag kan se min son sparka fotboll på gården utanför. Blir ofta avbruten av att barnen kommer och går, ska ha mackor, etc. Därmed passar akvarell och tusch - jag kan göra mackor medan arken torkar, gå tillbaka, måla lite till. I nuläget skulle jag inte kunna arbeta med olja, det måste vara lätt. 
Men motiven är allt annat än mackor, mjölk, barn och diskbänksrealism.

Landskapsmåleriet som jag bedriver hemma nästan dagligen blir min nödvändiga handling för att skapa en ny dimension i vardagen. Det är stora vidder, berg, hav, orkaner; miljöhot, katastrofer, radioaktivitet, oljeriggar – givet, i en nutida version av vår långa tradition med landskapsmåleri. Men naturligtvis arbetar landskapsmålaren framförallt med sitt inre landskap som en plats där man förmedlar känslor snarare än realism och yttre handling.

Född 1974, bosatt i Västra Frölunda.
Hemsida: www.tovekrabo.se 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs