Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 52. BM02
Teknik Olja på mdf
Konstnär Agneta Forslund

Verket som är med på vårsalongen ingår i en serie, därav titeln BM02. Det finns alltså en BM01 men också en parallel titelserie med bokstäverna BN01 o.s.v.
Idén till titeln kommer från hur man numrerar sina fakturor med initialer och antal. Löst står B för bild och M för människa, N för natur.

Det handlar om förhållandet mellan människan och naturen. Bilderna visar alltid mötet mellan människan och naturen i form av någon byggnad och natur och växtlighet i anslutning. Ibland har naturen tagit över och ibland är det människan som dominerar. Det är ändå naturens obändiga kraft som jag fascineras av och också skräms av ibland. Naturen kan lätt ta kål på oss, vilket är aktuellt just nu när klimatmötet i Paris just varit. Samtidigt är det vår räddning att den klarar av så stora påfrestningar som t.ex. en kärnkraftsolycka innebär.

Det som just den här bilden visar såg jag i det område där jag bor. Min nyfikenhet väcktes när jag såg hur oproportionerligt mycket växter, buskar och träd som fanns framför just en av balkongerna på nedre botten. Knappt något ljus kan tränga igenom detta. Jag får aldrig svar på varför de som bor där väljer att ha det på detta sätt och just därför eggas min fantasi och jag ville göra en målning av det.

Jag är född 1967 och bor i Uppsala.
Hemsida: www.haka.nu

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs