Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 191. State of transience
Teknik Tovning, broderi
Konstnär Alena Törnberg

Jag arbetar utifrån ambitionen att skapa igenkänning och personliga reflektioner. Min vilja är att skapa konstverk som förkroppsligar olika tillstånd av förgänglighet. Jag använder min kunskap inom måleri och textil och sammanför dessa till skulpturala verk genom tredimensionellt broderi.

Med blomsterlökarna har jag velat fånga ett ögonblick i processen tillblivelse, varande och återhämtning. Tillståndet de befinner sig i är till synes permanent, men är egentligen en del av ett övergående skeende. Näringen från blomman är på väg tillbaka till löken, där den omformas för att sedan blomma ut på nytt. Verket symboliserar ett kretslopp av att ta emot, bearbeta, släppa och låta vara.

Materialet jag använt är tovad och färgad ull, lintråd, sidenorganza och silkespapper.

Född 1983, bor i Farsta.
Hemsida: cargocollective.com/alenatornberg
E-post: minnesverk@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs