Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 131. Smycket I
Teknik Akryl på mdf
Konstnär Ami Norda

I rummet vill jag att mina verk ska fungera som påtagliga, nästan verkliga karaktärer som präglar en plats eller ett hem med sin närvaro. Den drabbande och mångbottnade berättelsen är central och nödvändig för mig. Den ska vara som ett knytnävsslag men vacker.
Jag vill få betraktaren att bära med sig berättelsen, och på så sätt får den att leva vidare och utvecklas. Jag sätter gärna mina bilder och berättelser i ett tidsmässigt kanske svårplacerat sammanhang för att uppnå allmängiltighet, historielöshet samt evighet – just för att historien är så central och drabbande påtaglig i våra liv. Människor och öden är politik.

Född 1978, bosatt och verksam i Göteborg, förutom under några år i Paris och London. Har studerat film på LCP (London) och på HFF (Göteborg).
Soloutställningar: Galleri Thomas Wallner (Simris, 2014), Galleri Anna Thulin (Stockholm, 2012). Medverkat på bland andra Galleri Wadström/Tönnheim (Skanör), Konstepidemin (Göteborg), Liljevalchs Vårsalong 2012 samt deltagit i Polyfoni 2 och 3 och Jubileumsutställningen på Galleri Thomas Wallner.
Ställer hösten 2016 ut på High Court i Malmö i Galleri Thomas Wallners regi. 


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs