Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 33. Modern och barnet
Teknik Olja på duk
Konstnär Ann-Sofie Claesson

Utgångspunkten till målningen är ett foto jag hittat i ett släktalbum. Genast när jag såg fotot av modern och barnet första gången fastnade jag för det och upplevde det som väldigt starkt. Det var någonting med den intensiva tomma blicken hos modern i relation med barnets ovanligt vuxna och insiktsfulla blick. 

Måleriprocessen gör att jag kan genomleva en bild och pränta in den i mitt medvetande. Då jag målat målningen har jag tänkt mig kvinnan som i en situation där hon egentligen inte vill vara. Hon håller sitt barn i knät men visar ingen kärlek bortsett från genom handen som försiktigt kramar barnets fot. Rådjuret på gobelängen i bakgrunden kan vara en symbol för det fria, kanske en önskan att fly.

Född 1992, bosatt i Göteborg
Hemsida: www.annsofieclaesson.com
E-post: annsofie.t.claesson@gmail.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs