Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 33. Modern och barnet
Teknik Olja på duk
Konstnär Ann-Sofie Claesson

Utgångspunkten till målningen är ett foto jag hittat i ett släktalbum. Genast när jag såg fotot av modern och barnet första gången fastnade jag för det och upplevde det som väldigt starkt. Det var någonting med den intensiva tomma blicken hos modern i relation med barnets ovanligt vuxna och insiktsfulla blick. 

Måleriprocessen gör att jag kan genomleva en bild och pränta in den i mitt medvetande. Då jag målat målningen har jag tänkt mig kvinnan som i en situation där hon egentligen inte vill vara. Hon håller sitt barn i knät men visar ingen kärlek bortsett från genom handen som försiktigt kramar barnets fot. Rådjuret på gobelängen i bakgrunden kan vara en symbol för det fria, kanske en önskan att fly.

Född 1992, bosatt i Göteborg
Hemsida: www.annsofieclaesson.com
E-post: annsofie.t.claesson@gmail.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs