Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 182. Är detta vad vi lämnar?
Teknik Keramik
Konstnär Anna Tedestam

Projektet är ett skulpturalt gestaltande som ifrågasätter människans hantering av miljö och omvärld.
En viktig del i min process är att uppmärksamma och lyfta fram ”nollvärdes-objekt”, material med en historia som ingen längre bryr sig om eller vill kännas vid. Sådant som tidigare har haft ett värde, men som förbrukats genom en mänsklig handling. Det som blivit kvarlämnat på en främmande plats där det aldrig någonsin kommer att tas om hand.

Genom att återanvända former som identifieras med skräp skapar jag nya världar. Jag ger objekten frihet att växa fram med krälande glasyrer, former som myllrar, objekt med känslan av att vara i rörelse, på väg att bli till något nytt. Vid första anblicken är objekten organiska, till och med vackra, men också förstörda till toleransens bristningsgräns. Svärta, torrt och sorgligt. Skuggorna av de levande formerna talar om förödande miljöhandlingar och giftiga utsläpp.
I närbild syns en annan dimension, rester av allt vi lämnat kvar. Former och material vi känner igen: bubbelplast, textil, mekanik, metall. Skillnaden är att de har intagit ny skepnad.

Född 1991, uppvuxen i Alvesta.
Bor i Stockholm och studerar vid Konstfack.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs