Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 182. Är detta vad vi lämnar?
Teknik Keramik
Konstnär Anna Tedestam

Projektet är ett skulpturalt gestaltande som ifrågasätter människans hantering av miljö och omvärld.
En viktig del i min process är att uppmärksamma och lyfta fram ”nollvärdes-objekt”, material med en historia som ingen längre bryr sig om eller vill kännas vid. Sådant som tidigare har haft ett värde, men som förbrukats genom en mänsklig handling. Det som blivit kvarlämnat på en främmande plats där det aldrig någonsin kommer att tas om hand.

Genom att återanvända former som identifieras med skräp skapar jag nya världar. Jag ger objekten frihet att växa fram med krälande glasyrer, former som myllrar, objekt med känslan av att vara i rörelse, på väg att bli till något nytt. Vid första anblicken är objekten organiska, till och med vackra, men också förstörda till toleransens bristningsgräns. Svärta, torrt och sorgligt. Skuggorna av de levande formerna talar om förödande miljöhandlingar och giftiga utsläpp.
I närbild syns en annan dimension, rester av allt vi lämnat kvar. Former och material vi känner igen: bubbelplast, textil, mekanik, metall. Skillnaden är att de har intagit ny skepnad.

Född 1991, uppvuxen i Alvesta.
Bor i Stockholm och studerar vid Konstfack.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs