Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 165. Linné och Linnea
Teknik Papier maché, metall
Konstnär Anneli Shorter

Som konstnär har jag arbetat med de flesta tekniker inom måleri och skulptur.
Alla har sina fördelar, men papper har en lätthet, ett ljus som jag är dragen till, samtidigt som färg känns viktigt. Att skulptera i papper bygger en bro mellan att måla och skulptera.
Det som manar min kreativitet, både som skulptör och målare,är behovet att hylla glimtarna av glädje och skönhet som kan ignoreras i vår ofta vilsna verklighet.

"Linné och Linnea" skapades från ett djupt intresse av naturen och en nyfikenhet på vem den moderna botanikens fader och en av Sveriges mest kända, Carl von Linné, var som person.
När jag gör porträtt känns det viktigt att veta vad som gör personen lycklig och för Linné tror jag det var naturen.
Han gav sitt namn till Linnea, hans favoritblomma. Den kan först verka liten och anspråkslös, men vid närmare granskning ser man skira klockor i söta par på stjälkar flera meter långa. Det visar hans uppskattning för subtila detaljer och hans förmåga att se det vackra i det alldagliga.
Med skulpturen försöker jag uttrycka kärleken Linné hade för Linnea och naturen i helhet, hur skör den är precis som människan, samtidigt som skulpturen är lekfull.

Född i Nyköping 1964, uppvuxen i Stockholm, bosatt och verksam i Perth, Australien.
Hemsida: www.annelishorter.com
E-post: annelishorter@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs