Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 165. Linné och Linnea
Teknik Papier maché, metall
Konstnär Anneli Shorter

Som konstnär har jag arbetat med de flesta tekniker inom måleri och skulptur.
Alla har sina fördelar, men papper har en lätthet, ett ljus som jag är dragen till, samtidigt som färg känns viktigt. Att skulptera i papper bygger en bro mellan att måla och skulptera.
Det som manar min kreativitet, både som skulptör och målare,är behovet att hylla glimtarna av glädje och skönhet som kan ignoreras i vår ofta vilsna verklighet.

"Linné och Linnea" skapades från ett djupt intresse av naturen och en nyfikenhet på vem den moderna botanikens fader och en av Sveriges mest kända, Carl von Linné, var som person.
När jag gör porträtt känns det viktigt att veta vad som gör personen lycklig och för Linné tror jag det var naturen.
Han gav sitt namn till Linnea, hans favoritblomma. Den kan först verka liten och anspråkslös, men vid närmare granskning ser man skira klockor i söta par på stjälkar flera meter långa. Det visar hans uppskattning för subtila detaljer och hans förmåga att se det vackra i det alldagliga.
Med skulpturen försöker jag uttrycka kärleken Linné hade för Linnea och naturen i helhet, hur skör den är precis som människan, samtidigt som skulpturen är lekfull.

Född i Nyköping 1964, uppvuxen i Stockholm, bosatt och verksam i Perth, Australien.
Hemsida: www.annelishorter.com
E-post: annelishorter@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs