Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 200. Mannen med svanen
Teknik Skulptur i trä
Konstnär Annika Wennberg

Jag är född (1970) och uppvuxen i Göteborg och bor fortfarande kvar här. Min konstnärliga utbildning har även utspelat sig här. Under flera år jobbade jag på Volvos monteringsfabrik men det monotona arbetet passar inte mig, så jag återgick till min ursprungliga konstnärliga bana. Jag har en klassisk bakgrund genom studier av antiken och framför allt den grekiska konsten lockar och inspirerar mig. 

I min konstnärliga verksamhet skulpterar jag i trä. Att jag valt just detta utryckssätt beror på att trä är ett levande naturmaterial, vilket är en viktig aspekt för mig. Träslagen är mycket betydelsefulla och till en skulptur försöker jag hitta exakt rätt bit. Samtidigt har trä som material alltid funnits där naturligt för mig. Jag tycker om enkelheten och närvaron i materialet. 

Jag sitter och skulpterar utomhus i färskträ vid en täljhäst med några få enkla handverktyg. Verktyg som i stort sett är samma i dag som på medeltiden vilket i sig är inspirerande. Eftersom jag arbetar utomhus blir naturens växlingar är extremt tydliga för mig. Jag ser solen och molen röra sig, årstiderna passerar. Sommarens ljus och värme är det ideala men vintern däremot är en svår tid att arbeta under. 

För mig handlar skulptur inte om att dokumentera något exakt utan att släppa in olika influenser och komponera ihop en form som håller. Men samtidigt håller jag såklart mitt fokus på ett sammanhängande innehåll.

Hemsida på Facebook : Wood.sculpture

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs