Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 200. Mannen med svanen
Teknik Skulptur i trä
Konstnär Annika Wennberg

Jag är född (1970) och uppvuxen i Göteborg och bor fortfarande kvar här. Min konstnärliga utbildning har även utspelat sig här. Under flera år jobbade jag på Volvos monteringsfabrik men det monotona arbetet passar inte mig, så jag återgick till min ursprungliga konstnärliga bana. Jag har en klassisk bakgrund genom studier av antiken och framför allt den grekiska konsten lockar och inspirerar mig. 

I min konstnärliga verksamhet skulpterar jag i trä. Att jag valt just detta utryckssätt beror på att trä är ett levande naturmaterial, vilket är en viktig aspekt för mig. Träslagen är mycket betydelsefulla och till en skulptur försöker jag hitta exakt rätt bit. Samtidigt har trä som material alltid funnits där naturligt för mig. Jag tycker om enkelheten och närvaron i materialet. 

Jag sitter och skulpterar utomhus i färskträ vid en täljhäst med några få enkla handverktyg. Verktyg som i stort sett är samma i dag som på medeltiden vilket i sig är inspirerande. Eftersom jag arbetar utomhus blir naturens växlingar är extremt tydliga för mig. Jag ser solen och molen röra sig, årstiderna passerar. Sommarens ljus och värme är det ideala men vintern däremot är en svår tid att arbeta under. 

För mig handlar skulptur inte om att dokumentera något exakt utan att släppa in olika influenser och komponera ihop en form som håller. Men samtidigt håller jag såklart mitt fokus på ett sammanhängande innehåll.

Hemsida på Facebook : Wood.sculpture

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs