Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 84. 969 Cuglieri VIII
Teknik Olja på duk
Konstnär Birgitta Heiling

Efter en målarresa till Italien har arbetet fortsatt med Cuglierisviten. Jag har arbetat tematiskt med utgångspunkt i de små målningar som jag gjorde där, i Cuglieri på Sardinien.
I ateljén har jag byggt stilleben av målningarna plus pappersremsor. Framför målningarna har jag en rostfri skiva som bygger på motivet neråt genom speglingarna. Husen och taken i byn går mest i varma färgtoner men här och där dyker det upp en liten blå eller turkos accent.
Jag brukar bygga stilleben med målningar mot ateljéväggen. På det sättet kan jag komponera ett motiv så att det innehåller de färger jag just då är sugen på att måla. Jag hade tidigare rivit remsor ur tidningar och samlat olika färger och nu plockade jag fram remsor som passade till temat.

Född 1952. Bor i Nöttja, två mil söder om Ljungby, med ateljé i lagården.
Hemsida: www.birgittaheiling.se
E-post: info@birgittaheiling.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs