Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 29. Gömställe
Teknik Olja på duk
Konstnär Björn Camenius

Många av mina målningar har sin början i collage som jag gör i datorn, tänkta som skisser. De är ihopklippta från olika källor och sammanfogas för att bilda nya sammanhang och narrativ. För mig speglar denna collageteknik hur vi upplever mycket av vår omvärld idag, genom att vi konstant omges av ett kaotiskt bildflöde. Bitar från bilder jag hittar samplas ihop med mina egna erfarenheter och minnen. Jag vill vrida lite på verkligheten för att ge nya perspektiv.

Collagen/skisserna ligger som grund för målningarna. Lite som skelett, eller ramverk, för att sedan låta färgen levandegöra motivet. Jag vill att materialet ska berätta om innehållet. Hur måleriet utförts ska korrelera med målningens innehåll. Materialet gestaltar innehållet i en fysisk form.

Målningen Gömställe växte fram under en lång tid. Under den färdiga bilden finns flera lager av förkastade bilder. Genom att pröva mig fram med kompositionen och bildinnehållet väcktes ibland något som brände till. Det kunde vara hur färger och former möts på ett nytt och spännande vis. Hur olika motiv och former intill varandra skapar associationer för en betraktare. Eller att delvis måla över något, att dölja delar av ett motiv. Detta gör att betraktaren själv får fylla i luckorna.

Född 1987, bosatt i Göteborg.
Hemsida: bjorncamenius.se
E-post: bcamenius@gmail.com 


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs