Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 148. Mikaela
Teknik Handstickad skulptur
Konstnär Cecilia Pfaff

Pfaffs grundidé med skulpturen Mikaela var att se om hon kunde sticka ett verklighetstroget skinn av bomullsgarn. Hon jobbade fram Mikaela i ungefär två år med allt ifrån att gjuta av och skulptera upp kroppen till att färga garnet och sticka skinnet.

Under tiden hon stickade så reste hon runt en del och samlade intryck som andra fick av arbetet. Folk var nyfikna, fascinerade, förvirrade och äcklade. Mikaela väcker olika tankar beroende på vilket sammanhang hon befinner sig i och på så vi vis får hon en djuphet lik den av en äkta människa.
Eftersom arbetet var så pass tidskrävande så blev hon automatiskt en stor del av Pfaffs liv. Mikaela har på sätt och vis ett eget liv nu när hon är klar och har även ett eget instagramkonto, @handmadehuman.

Född 1992, bosatt i Ljungby.
Hemsida: www.1a60m.com
E-post: cecilia@1a60m.com 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs