Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 212. Mönsterark Ultramarinblå
Teknik Screentryck, akrylfärg, knappar på duk
Konstnär Christina Västerbo

Bilden är utförd i akrylfärg och screentryck på bomullsduk. Storleken på verket är 150x150 cm. Knappar är fastsydda i duken. Min tanke är att bilden skapar en rymd, där de fastsydda knapparna på den ljusblå bomullsduken blir likt stjärnor på en stjärnhimmel.
Mönsterarken, tryckta i olika färger på varann, representerar för mig upprepning och repetition, och det lager av arbete som kvinnor i olika tider lagt ner på sömnadsarbete. Mönster som ligger lager på lager, men som ändå skapar en slags struktur och ordning i kaos.
I målningen har jag låtit mönsterdelarna vävas samman och bilda nya former. Jag har intresserat mig för mönsterarkens plana tvådimensionella yta, men som tillsammans skapar en rymd.
Bilden kan också ses som ett nät, där fjärilar och fågelliknande figurer fastnat, och får representera hur många kvinnor fjättrats vid kvinnoroller och inte själva bestämt över sina liv och de roller de tilldelats. På det här sättet vill jag skapa en ambivalens i bilden.

Född 1964, bosatt i Umeå.
Hemsida: christinavasterbo.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs