Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 214. Myr-ö
Teknik Akryl, gouache, teckning
Konstnär Elisabeth Ödmann

Betraktaren får gärna tolka bilderna på egen hand. Eftersom jag jobbar med minnen, drömmar och associationer som inspirationskälla tycker jag att det är spännande att möta andras bild- och tolkningsfält.

Jag jobbar med teckningar med inslag av färgpennor, måleri och även collage, på färgat eller tonat papper. Det börjar med en idé, en penna och ett papper. Sedan får något gärna hända, en association eller ett infall som bryter det som jag trodde att jag hade bestämt. Jag vill göra uppror mot regler som jag själv ställt upp, föra in det lekfulla och irrationella. Just den här hybridprocessen med olika tekniker är viktig för mig. Den bidrar till att skapa en lekfull process.

Naturen är en viktig inspirationskälla. Den är platsen där allt sker. Den är ett livsrum och ett bildrum. Jag strävar inte alltid efter en realistisk avbildning utan snarare handlar det om minnesbilder, stenar som jag minns, träd som jag klättrat i.

Född 1953, bosatt i Stockholm.
Hemsida: elisabeth.odmann.dinstudio.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs