Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 83. Sirmione
Teknik Akvarell
Konstnär Elna Hansson

Jag är textilkonstnär, och då det tar lång tid att framställa verken är det viktigt för mig att teckna och måla akvarell. Det har oftast varit naturmotiv från sommardagar i Bohuslän och vintern har jag skildrat från Lofoten och Saxnäs.
Mina två akvareller Limone och Sirmione är helt spontana. Under några sensommardagar var jag vid Gardasjön. På plats var det omöjligt att måla, där var för vackert och storslaget. Hemma vid arbetsbordet mindes jag känslan av att ha varit i det italienska landskapet. Några handgjorda akvarellpapper från Paris och lek med penslar och färger födde idéerna till bilderna jag deltar med i Vårsalongen.

Under en stipendievistelse i Rom 68-69 vävde jag några av vävarna till min första utställning på Röhsska.Då gav stadens skulpturer mig ingång till mer realistiska motiv. Några år tidigare vid en liftarresa till Venedig blev den stora upplevelsen en marmorplatta vid Marcuskyrkan. Dess mönster inspirerade mig under flera år till abstrakta bilder. Resor och starka naturupplevelser har varit berikande för mitt skapande.

Född 1934 och uppvuxen i Rossöhamn med riklig tillgång av klätterberg och varma sandstränder. Jag bor i Ystad sedan 1985, här finns också havet.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs