Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 83. Sirmione
Teknik Akvarell
Konstnär Elna Hansson

Jag är textilkonstnär, och då det tar lång tid att framställa verken är det viktigt för mig att teckna och måla akvarell. Det har oftast varit naturmotiv från sommardagar i Bohuslän och vintern har jag skildrat från Lofoten och Saxnäs.
Mina två akvareller Limone och Sirmione är helt spontana. Under några sensommardagar var jag vid Gardasjön. På plats var det omöjligt att måla, där var för vackert och storslaget. Hemma vid arbetsbordet mindes jag känslan av att ha varit i det italienska landskapet. Några handgjorda akvarellpapper från Paris och lek med penslar och färger födde idéerna till bilderna jag deltar med i Vårsalongen.

Under en stipendievistelse i Rom 68-69 vävde jag några av vävarna till min första utställning på Röhsska.Då gav stadens skulpturer mig ingång till mer realistiska motiv. Några år tidigare vid en liftarresa till Venedig blev den stora upplevelsen en marmorplatta vid Marcuskyrkan. Dess mönster inspirerade mig under flera år till abstrakta bilder. Resor och starka naturupplevelser har varit berikande för mitt skapande.

Född 1934 och uppvuxen i Rossöhamn med riklig tillgång av klätterberg och varma sandstränder. Jag bor i Ystad sedan 1985, här finns också havet.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs