Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 8. Vattenbärerskan
Teknik Olja
Konstnär Eskil Andersson

Mina första färger köpte min hustru till mig 1965. Jag har målat en del akvarell genom åren men det var först när jag började gå kurser som måleriet kom igång på allvar. Jag tog min första kurs i oljemålning år 2012. Jag har därefter varit i Gysinge flera gånger på kurs – det är inspirerande att få lära nya tekniker och att träffa andra som målar. 

Efter att ha fått ett verk accepterat till Vårsalongen för två år sedan, ville jag försöka igen och denna gång är jag dubbelt nöjd eftersom jag fått med två verk i utställningen, både Vattenbärerskan och Flickan.
Under 2015 har jag flyttat till ett serviceboende. Det är lite svårt att komma igång efter flytten men jag har tre tavlor som är påbörjade.

Vattenbärerskan
Jag har målat Vattenbärerskan som går iväg från brunnen med vatten i en kruka på huvudet. Vid brunnen sitter någon, möjligen är det Jesus. Jag har alltid varit nyfiken och intresserad av mänskliga och andliga företeelser. Särskilt sedan jag pensionerades har jag haft mer tid att läsa vilket ger mig inspiration. Tavlan målade jag våren 2015 i min dåvarande lägenhet i Minneberg, Stockholm.

Flickan
Tavlan föreställer en flicka mellan två hunddjur – det är oklart om det är vargar eller hundar. Flickan är inte så välklädd, möjligen är hon arm. Jag kan ana en viss tveksamhet hos flickan, kanske hon är rädd? Idén till motivet med osäkerheten varg/hund kom till mig en dag och jag målade tavlan våren 2015.

Född 1922 och bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs