Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 37. Då uttalades orden på mitt språk....
Teknik Olja på duk
Konstnär Galina Davydtchenko Torvaldsson

Under lång tid har jag arbetat med begreppet “Huset”, både det fysiska och det mentala inre huset. Hur formar vi det och hur formas vi själva av det?
Jag är förälskad i arkitektoniska landskap. I regel har det jag målar inget direkt att göra med verkliga platser. Alltså målar jag mina världar, mina fantasier om städer, byggnader, fabriker. Även om det är mina fantasier, finns det oftast platser som gav mig inspiration, idéer till en, eller hela serien av målningar. 

Till de två verk som visas på vårsalongen finns en inspirationskälla i S:t Petersburg, staden där jag bodde i mer än 20 år, innan jag kom till Sverige. I S:t Petersburg finns ett fabriksområde där det någon gång för länge sedan fanns en fungerande skoproduktion, mest barnskor. Nu är det mer eller mindre förfallet. Fabriken finns inte längre och lokalerna är delvis stängda, delvis använda för andra ändamål. Fabriken hette “SKOROXOD” som översatt betyder ”GÅ FORT”.
Den platsen har inspirerat mig under de senaste två åren. Alla människor som jobbade där lämnade sina spår på denna plats. Alla små skor som tillverkades där för nya medborgare till det utopiska landet, lämnade sina spår.

Född 1965, bor och verkar i Stockholm.
Hemsida: www.galinadavydtchenko.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs