Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 202. Tombstone Blues - Norra begravningsplatsen 1
Teknik Teckning på papper
Konstnär Håkan Wennström

Som liten kille i lekskolan ritade jag indianer och cowboys, skotten och pilarna flög över papperet. Fascinationen över hur streck på papper kan gestalta en yttre och inre verklighet har stått mig bi hela livet. Jag ser bättre då, när jag ritar. Tecknandet skapar en känsla av välmående, för det mesta, därför söker jag mig ideligen dit. 

För ett år sedan lades jag in på Karolinska sjukhuset i Solna, mitt käkben hade gått av, på grund av en strålskada efter en cancerbehandling. Jag fick ett nytt käkben med hjälp av mitt vänstra vadben. Fem veckor på sjukhuset, med utsikt över Norra begravningsplatsen från sjätte våningen blev mitt synfält. Jag tecknade och målade nästan dagligen och glömde mitt skadade tillstånd. 

I somras visades 16 akvareller och 10 teckningar i Stjärnhov, se www.konstigryt.se. Och här nu på Vårsalongen visas tre teckningar Tombstone Blues / Norra begravningsplatsen. Det är tredje gången jag medverkar i Liljevalchs vårsalong.

Jag är född 1951 i Norrköping och bor i Södertälje.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs