Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 202. Tombstone Blues - Norra begravningsplatsen 1
Teknik Teckning på papper
Konstnär Håkan Wennström

Som liten kille i lekskolan ritade jag indianer och cowboys, skotten och pilarna flög över papperet. Fascinationen över hur streck på papper kan gestalta en yttre och inre verklighet har stått mig bi hela livet. Jag ser bättre då, när jag ritar. Tecknandet skapar en känsla av välmående, för det mesta, därför söker jag mig ideligen dit. 

För ett år sedan lades jag in på Karolinska sjukhuset i Solna, mitt käkben hade gått av, på grund av en strålskada efter en cancerbehandling. Jag fick ett nytt käkben med hjälp av mitt vänstra vadben. Fem veckor på sjukhuset, med utsikt över Norra begravningsplatsen från sjätte våningen blev mitt synfält. Jag tecknade och målade nästan dagligen och glömde mitt skadade tillstånd. 

I somras visades 16 akvareller och 10 teckningar i Stjärnhov, se www.konstigryt.se. Och här nu på Vårsalongen visas tre teckningar Tombstone Blues / Norra begravningsplatsen. Det är tredje gången jag medverkar i Liljevalchs vårsalong.

Jag är född 1951 i Norrköping och bor i Södertälje.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs