Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 152. För mogen ungdom
Teknik Kol, oljepastell
Konstnär Harry Rozental

Att jag mestadels använder kol beror på att jag inte riktigt uppfattar färger på rätt sätt. Har orangea synskadeglasögon, så det är svårt att riktigt veta vilka färger jag använt. Jag har ändå provat på en av bilderna och även smugit in säkra färger i mina sagor.

Jag målade tidigare i olja, men när jag började använda kol fanns det bilder i mig som stod på rad för att komma ut. Undrar själv vad de står för, men å andra sidan spelar det mindre roll. Jag använder ofta en fågel eller gris eller ett fantasidjur i mina bilder, tillsammans med mänskliga varelser. Det blir spännande för mig. Ofta är det många detaljer i bilderna. Jag vet att det är hämtat ur min levnadshistoria.  Mitt bildskapande är min egen resa, troligtvis långt inne i mitt innersta. Sen är det väl så, att jag har djävligt roligt när skeenden dansar ut på pappret. 

Jag är s k autodidakt, dvs målar som jag vill och har lust till. Har aldrig krav på mig att rita med rätt perspektiv eller lagom stora händer. Mina bilder är en sluss, en sluss full av snabbt rinnande intryck av omvärlden, omtolkad i mitt jag.

Född 1951, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs