Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 91. En pensionärs dagbok - vår i ängen
Teknik Fritt broderi
Konstnär Inga Britt Hjärtberg

En pensionärs dagbok är ett projekt som jag arbetat med sedan 4 år tillbaka. Det handlar om hur livet förändrades när jag började vara hemma hela dagarna. 

Jag broderade lite varje dag. Jag planerade ingenting utan bara sydde. Det har blivit många bilder. 

Det som händer i min vardag får bli stygn i broderierna. Jag har ofta flera arbeten på gång. Beroende på ljus och årstid blir det olika stämning i mina bilder. Det är färgen som fascinerar mig och bär budskapet. Inspirationen hämtar jag främst ifrån naturen. Mitt formspråk är byggt på en relation mellan mystik, naturupplevelse och känslouttryck.

Broderi är ett annorlunda uttryckssätt för mig än när jag målar. Det tar tid att brodera. Garnförrådet sätter gränser, jag får blanda och prova. Långa stygn, korta stygn, kedjestygn och schatteringar. Jag syr lite hur som helst, vilket gör att bilden gradvis växer fram.

Jag har genom livet, i mitt konstnärskap, uttryckt mig i varierande material, främst akvarell och olika textila tekniker. Jag har visat mina verk i olika sammanhang såsom separatutställningar, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar. Medlem i Pinnens konstnärsgrupp(sedan 1997) och Höglandets Konstronda (sedan 1998).

Född 1944, bosatt i Skede, Vetlanda.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs