Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 91. En pensionärs dagbok - vår i ängen
Teknik Fritt broderi
Konstnär Inga Britt Hjärtberg

En pensionärs dagbok är ett projekt som jag arbetat med sedan 4 år tillbaka. Det handlar om hur livet förändrades när jag började vara hemma hela dagarna. 

Jag broderade lite varje dag. Jag planerade ingenting utan bara sydde. Det har blivit många bilder. 

Det som händer i min vardag får bli stygn i broderierna. Jag har ofta flera arbeten på gång. Beroende på ljus och årstid blir det olika stämning i mina bilder. Det är färgen som fascinerar mig och bär budskapet. Inspirationen hämtar jag främst ifrån naturen. Mitt formspråk är byggt på en relation mellan mystik, naturupplevelse och känslouttryck.

Broderi är ett annorlunda uttryckssätt för mig än när jag målar. Det tar tid att brodera. Garnförrådet sätter gränser, jag får blanda och prova. Långa stygn, korta stygn, kedjestygn och schatteringar. Jag syr lite hur som helst, vilket gör att bilden gradvis växer fram.

Jag har genom livet, i mitt konstnärskap, uttryckt mig i varierande material, främst akvarell och olika textila tekniker. Jag har visat mina verk i olika sammanhang såsom separatutställningar, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar. Medlem i Pinnens konstnärsgrupp(sedan 1997) och Höglandets Konstronda (sedan 1998).

Född 1944, bosatt i Skede, Vetlanda.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs