Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 91. En pensionärs dagbok - vår i ängen
Teknik Fritt broderi
Konstnär Inga Britt Hjärtberg

En pensionärs dagbok är ett projekt som jag arbetat med sedan 4 år tillbaka. Det handlar om hur livet förändrades när jag började vara hemma hela dagarna. 

Jag broderade lite varje dag. Jag planerade ingenting utan bara sydde. Det har blivit många bilder. 

Det som händer i min vardag får bli stygn i broderierna. Jag har ofta flera arbeten på gång. Beroende på ljus och årstid blir det olika stämning i mina bilder. Det är färgen som fascinerar mig och bär budskapet. Inspirationen hämtar jag främst ifrån naturen. Mitt formspråk är byggt på en relation mellan mystik, naturupplevelse och känslouttryck.

Broderi är ett annorlunda uttryckssätt för mig än när jag målar. Det tar tid att brodera. Garnförrådet sätter gränser, jag får blanda och prova. Långa stygn, korta stygn, kedjestygn och schatteringar. Jag syr lite hur som helst, vilket gör att bilden gradvis växer fram.

Jag har genom livet, i mitt konstnärskap, uttryckt mig i varierande material, främst akvarell och olika textila tekniker. Jag har visat mina verk i olika sammanhang såsom separatutställningar, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar. Medlem i Pinnens konstnärsgrupp(sedan 1997) och Höglandets Konstronda (sedan 1998).

Född 1944, bosatt i Skede, Vetlanda.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs